20 apr. 2011

Vårstädning inne


Del 1.


Något som alltid är lika svårt, för min del i alla fall,
är att hålla ordning i mina lådor och garderoben. 

Så för någon dag sedan började jag min vårstädning.


Först ut: min låda med alla strumpbyxor och leggings,
det var stort kaos! Simba blev nyfiken och skulle givetvis 
rota runt i alla påsar...



Med hjälp av tomma skokartonger och påsar
lyckades att få ordning och reda bland alla modeller
och färger. Nästa vecka blir det något annat att bita tag i.

19 apr. 2011

Påskgodis...



När påsken kommer brukar man få ägg fylld med godis. Har insett med åren att jag inte gillar plockgodis alls lika mycket längre. Där med inte sagt att allt plockgodis inte gillas, är det choklad går det jättebra! Alla har vi väl våra godisminnen, jag minns när var liten och pappa var i väg och reste och när han kom hem hade han med lite godis till oss, jag minns speciellt de askar/påsar med marianne i olika smaker! Å vad gott det var!


Gör som jag och se om du kan få lite chockad hem till dig!  Kolla in detta 

och gå sedan in här vetja! Lycka till!
http://smartsontestpilot.se/karl-fazer/bli-testpilot/




15 apr. 2011

Våren är här


Nu känns det verkligen att våren är här! Idag satt jag på balkogen och njöt av solen, det var så varmt att jag kunde ha bikini och kjol på mig! Härligt. Men med solen kommer synen av alla skitiga fönster men jag tror jag tänker vänta tills de har sopat gatorna, gjorde inte det förra året och då fick det bli två omgångar med putsande av fönster, det slipper jag gärna i år. 
Visst är det härligt med tulpaner, dessa fick jag av mina föräldrar och syrran o hennes kille förra helgen då de var på besök. Alla färger gör mig glad!

14 apr. 2011

Fixat gaddarna


Idag var det dags för våra katter att få tänderna kollade. Siri visste vi hade tandsten så hon hade en tid för att ta bort detta, Simba skulle bara på en kontroll hos tandläkaren för att se hur hans tänder såg ut. Finns inget värre än att stoppa in en katt i en transportbur och köra dom i bil, det jamas något fruktansvärt! 
Vi går hos djurkliniken i farsta där dom är väldigt trevligt. Siri fick först undersökas och då hon haft problem med vax i öronen samt att vi tror att hon kanske har ont i leder. Öronen var fria från öronskabb men vi har fått droppar som vi ska ta för att ta bort eventuell infektion som kan ligga i örat. Lederna kändes bra men hon kan ha små besvär som inte kan upptäckas vid undersökning. 
Sen vad det gäller hennes tänder så var veterinären orolig över att hon hade en tandsjukdom så hon ville även ta en röntgenbild på en tand för att utesluta detta. Innan Siri skulle sövas skulle blodprov tas för att kolla så hon mår bra, detta görs på äldre katter. Så var det dags för mig att lämna Siri i deras händer så jag åkte hem till Simba.
Vid två hade jag tid för undersökning av Simbas tänder så det var bara att stoppa nästa katt i buren och åka iväg, denna resa var ännu hemskare då Simba jamade ännu högre och försökte gräva sig ut ur buren!
Simba undersöktes och hans tänder var fina som när på lite tandsten men inget som akut behövdes tas bort. Däremot tyckte veterinären att han var lite överviktig (vilket vi vet om) så hon rekommenderade ändrad kost.
Siri hade klarat narkosen bra och nu är hennes tänder fina! Tyvärr upptäckte de på blodprovet att hon har problem med njurarna så vi ska byta kost till henne för att minska de problemet. 
Ja, då var de båda så glada att sätta sig i bilen och åka hem, eller inte! Efter lite tvång var de båda i sina burar och vi åkte hem. Siri är fortfarande trött och lite groggy men verkar ändå må bra. Denna dag har varit jobbig för katterna och jag hoppas det dröjer till de måste åka till veterinären igen. Nu väntar bara nästa utmaningar med ny mat samt örondroppar och att försöka få båda katterna att gilla att få tänderna borstade! Jippi, ser verkligen fram emot detta!

7 apr. 2011

Ingen matkasse för oss igen!




I måndags kom makassen hem till oss. Vi tänkte vi skulle testa detta nya fenomen, och eftersom vi äntligen hittat en av alla dessa kassar som kan leverera en fisk och vegetarisk meny. Vi skulle alltså för 885:- få mat inklusive recept för fem middagar för fyra personer levererade till dörren, toppen tänkte vi, då kan man ju äta middag ena dagen och ha matlåda andra dagen.

 Inom utsatt tid kom en kille med matkassarna och här är det än så länge bra, sen börjar jag packa upp varorna som ska i den mån det går ska vara ekologiska, och då förvånas jag över att äggen inte är ekologiska och den parmesan som är med är sån på burk! Mozzarellan som ska vara i salladen är av den rivna sorten. Känner mig inte lika entusiastisk längre.

Det står att det ska vara fem rätter till fyra portioner, men en av rätterna är för 8 portioner alltså måste vi äta denna rätt 4 gånger! Dessutom är det en avkoadosoppa med räkor som mera känns som en förrätt än en huvudrätt. (Visserligen var soppan väldigt god). I det stora hela är portionerna väldigt små för att räcka till 4 personer tycker jag, det står i deras beskrivning att menyn vänder sig till en familj med större/vuxna barn, jag skulle vilja se den familjen som blir mätta på dessa rätter. 

Menyn skulle ju vara fisk och vegetarisk och för att vara det och med tanke på att det är en kostcoach som skapat recepten får jag säga att jag är väldigt besviken. Håller du dig till dessa menyn har du helt klart vitaminbrist på flera plan efter några veckor.

Sammanfattningsvis så är jag helt klart besviken och jävligt missnöjd! Inte värt pengarna alls. Så snälla gör inte samma misstag som oss. 

Avokadosoppa




Igår åt vi avokadosoppa med räkor och dill. 
Det var mycket gott, Jocke hade fixat vitlöksbröd till 
det var verkligen grädden på moset!

6 apr. 2011

Vardagslyx


Idag när jag hade min eftermiddagsrast så bestämde jag mig för att gå ut till solen istället för att sitta i mörka lunchrummet. Så jag köpte mig lite jordgubbar och njöt av värmen i ansiktet. ok, det smakade inte som våra svenska gör på sommaren men gott var det!

4 apr. 2011

Ny fas



Jag är i en ny fas med min terapi nu. Först vill jag bara säga att jag mår bättre än jag mått på flera år. Min endomentrios tar inte alls lika stor plats i min vardag. Senaste mensen så hade jag värk men inte alls så intensivt som det brukar vara och framför allt så kunde jag vara på jobbet och delaktig i annat, inget sängliggande den gången! 

Den nya delen i terapin handlar om chakrasystemen i kroppen och att lära sig att känna dess energier samt att slappna av. Varje chakra har sina övningar som jag gör, det är inte helt lätt men väldigt spännande. Tror att det krävs års övning innan man är duktig på att finna sina energier i kroppen, men jag försöker så gott jag kan.


Jag dricker nu även varje kväll ett glas med stinknäva samt att jag tre gånger om dagen tar örttabletter som så fint heter "free & esy wanderer".  Allt är nytt och intressant och jag känner hur jag mår bättre, känner mig piggare och lugnare. Jag jobbar på att ta bort negativa tankar och inte stressa upp mig för småsaker eller sånt som jag inte kan påverka. Läste ett inlägg på min väns blogg om något värt att tänka på, detta är något vi alla borde testa kanske inte bara en dag utan flera. Läs själv och gör ett försök!