19 maj 2011

Mysigt


Idag vaknade jag med feber så det blev sängen och soffan för mig och inget jobb. Att vara hemma sjuk är verkligen inte kul. Tur att man har världens mysigaste Siri som sällskap i soffan.

16 maj 2011

Vårstädning inne

Del 2





Ja, så skulle jag ju ta tag i resten av min städning i garderoben. Ska vara helt ärlig och säga att det gått så där. Jag plockade ut alla kläder, gick igenom och la det jag inte ville ha åt sidan (det blev en papperspåse full!) sen vek jag in allt igen...

Problemet är bara det att det börjar redan bli lite stökigt och detta är väl någon vecka sedan. Inte lika illa som på bilden men men. Skärpning helt enkelt! 


Siri tyckte helt klart att det var konstigt att alla kläder låg på sängen men njöt samtidigt då det fanns massa mjuka tröjor att mysa ner sig bland.... 
(klädrollern är ett mycket bra redskap att äga i ett hem med två håriga varelser;) )

Hårmonster



Jag är något smått förtjust i när saker och ting bildar mönster, former och ting. Hittade denna hårboll från en av katterna härom dagen. Den ser ut som ett litet monster! Ser ni det? 
Jag tycker i alla fall att den var sååå söt!

12 maj 2011

Lite tyg kan göra mycket




Vi köpte för ett tag sedan en pall på blocket som hade ett slitet fullt rött tyg nu har vi klätt om den till ett grönt fint. pallen blev mycket snyggare med det gröna tyget tycker jag. (hade bara en före bild men en suddig Simba på, håll till godo)


Vår kontorsstol som länge sett hemsk ut på grund att trasigt tyg och stoppning som varit på väg ut fick sig också ett ansiktslyft, vad tycks? (tyvärr glömde jag ta en före bild)
Snyggt tycker i alla fall jag o Jocke!

8 maj 2011

Äta med ögonen


Jag älskar verkligen mat! Finns det något härligare än men vacker tallrik med massa färger som verkligen får det att vattnas i munnen. Sen är det, tycker jag i alla fall väldigt kul att laga mat och det behöver varken ta lång tid eller vara krångligt för att vara gott. Fick i förra veckan recept på ett superenkelt knäckebröd, det kommer jag göra flera gånger och testa mig fram med andra frön och örter. 


 Sen snubblade jag över ett recept på potatissallad som nog kommer användas flera gånger i sommar. Det är lite åt det franska hållet och inte så tungt som de vanliga man gör på gräddfil eller liknade. Gott tillsammans med andra grönsaker, sparris är ju en klar favorit!

Våren är här!



Var länge sedan jag skrev något men jag har haft tankar på annat, håller på att samla på mig ny energi och det går riktigt bra så nu ska det bli tätare inlägg igen! Våren är här och det är helt underbart. Jag tog en promis i solen härom dagen och verkligen njöt av fågelkvitter och allt det gröna som täcker skog och mark. Det är lustigt hur det helt plötsligt från en dag till en annan är helt grönt på mark och på träden! 



Balkongen börjar få lite mera kärlek och gissa om jag blev förvånad då jag upptäcker att lavendeln har börjat växa! Den har stått på balkongen hela vintern i en lerkruka utan att vara övertäckt, trodde faktiskt att det var kört med den. Hittills så jag jag planterat lite örter i olika krukor men det är inte så mycket att visa bilder på än så det får vänta. Härligt i alla fall att värmen kommit och nu är det bara vänta på att det ska växa och gro så man har lite gott till maten i sommar.